КК „САНСАИ МЕТАЛ-АПОСТОЛОВ„ ОСВОИ 11 МЕДАЛИ


 

На 7 март -2020 година во Спортската сала на ОУ „Крсте Петков – Мисирков“ во Скопје, се одржа Државно првенство за деца.На натпреварот учествуваа 450 натпреварувачи од 56 клубови од Македонија.Карате клубот „Сансаи – Метал Апостолов“ ги постигна следните резултати:Златни медали oсвоија :1. Филип Јанчев – кати поединечно 2010 година2. Ката тим машки 2009/2010 година во состав: Филип Јанчев, Саша Огњеновиќ и Филип Јосифов.3. Ката тим женски 2009/2010 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.Сребрени медали:1. Саша Огњеновиќ – кати поединечно 2010 година.2. Тамара Ристовска – кати поединечно 2008 година.3. Кристијан Митрев – кати поединечно 2007 година.4. Јован Божиноски – кати поединечно 2009 година.5. Ката тим машки 2007/2008 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.Бронзени медали:1. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.2. Матеја Божиноска – кати поединечно 2010 година.3. Надица Цветкова – борби поединечно 2007 година – 49 кг.

Освојувачите на медали се стекнаа со право на настап на Балканското првенство за деца што ќе се одржи од 24 до 26 април 2020 година во Истанбул, Турција.

Recommended Posts