Компаниите Инел Солар и Метал Апостолов ја донираа првата паметна клупа во Кавадарци


 

Кавадарци полека станува урбано место за живеење. Овој град ја доби првата паметна клупа за комерцијална употреба. Компаниите Инел Солар и Метал Апостолов ја донираа првата паметна клупа во Кавадарци.

Клупата е поставена на градскиот плоштад и е опремена со соларни панели за производство на струја, полначи за сите типови на мобилни телефони, безжичен бесплатен интернет, држачи за велосипед како и компресор за воздух за велосипедите.

 

Recommended Posts